MERSİN’DE ‘TORBA’ OPERASYONU

MERSİN’DE ‘TORBA’ OPERASYONU

Mersin’de uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında sokak satıcılarına yönelik düzenlenen ’Torba’ adlı operasyonda 20 kişi gözaltına alınırken, 70 fişek halinde 762 gram esrar ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcılarına yönelik Mart ayından bu yana yürütülen çalışma kapsamında  7 noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Demirtaş, Çay, Çilek, Siteler ve Hal mahallelerinde şafak vakti gerçekleştirilen ’Torba’ adlı operasyona 30’u Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nden yaklaşık 140 polis katıldı.

Operasyonda önceden tespit edilen şahısların evlerinde yapılan aramalarda satışa hazır vaziyette 70 fişek halinde 762 gram esrar,2 kök Hint keneviri, 370 lira para, 11 adet tabanca mermisi ve 1 adet bilgisayar ele geçirilirken, 20 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin büyük bölümünün uyuşturucu suçundan sabıkalı olduğu ifade edilirken, aynı operasyonla bağlantılı olarak daha önce 3 kişinin tutuklandığı ve 1 kilo 720 gram esrar ile 14 gram eroin ele geçirildiği kaydedildi. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.