SAHTE ÖZÜRLÜ RAPORU OPERASYONU’NDA 5 TUTUKLAMA

SAHTE ÖZÜRLÜ RAPORU OPERASYONU’NDA 5 TUTUKLAMA

Mersin’in Silifke İlçesinde, Sağlıklı Kişilere Özürlü Raporu Çıkartarak Maaş Bağlatıp, Devleti Zarara Uğrattıkları İddiasıyla Gözaltına Alınanlardan 5’i Tutuklandı. Sürdürülen soruşturma kapsamında, Mersin merkezde de 8’i doktor toplam 15 memur hakkında da inceleme başlatıldığı kaydedildi

Mersin’in Silifke ilçesinde, sağlıklı kişilere özürlü raporu çıkartarak maaş bağlatıp, devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, ’Örgüt kurmak, dolandırıcılık, rüşvet almak, rüşvet vermek, sağlıklı kişilere özürlü raporu vermek’ suçlarından gözaltına alınan Abdullah G, Ahmet C, Dursun D, Hüseyin T. ve Türkan Ç, savcılıkta alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Silifke Kapalı Cezaevine konuldu. Zanlılardan 40’ı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer şüpheliler ise cumhuriyet savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Sürdürülen soruşturma kapsamında, Mersin Merkez de de 8’i doktor toplam 15 memur hakkında da inceleme başlatıldığı kaydedildi.

Silifke Jandarma Komutanlığı ekipleri, polis ekiplerinin de katılımıyla ilçe merkezi, belde ve bazı köylerde belirlenen evlere dün operasyon gerçekleştirmiş, hastanelerden sağlam kişilere usulsüz şekilde özürlü raporu alıp, hem özürlü hem de bakım ücreti bağlatarak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla yaklaşık 100 kişiyi gözaltına almıştı.