8 YIL SONRA CUMHURİYET MEYDANI COŞKUSU

8 YIL SONRA CUMHURİYET MEYDANI COŞKUSU

1 Mayıs işçi Bayramı Mersin’de 8 yıl aradan sonra Cumhuriyet Meydanında kutlandı.6 işçi ve memur konfederasyonu tarafından hazırlanan kutlamalara yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Mersin’de de 6 işçi ve memur sendikasının ortak hazırladığı programla kutlandı. Kutlamalar ileri ilköğretim okulu yanındaki alandan yürüyüşle başladı. 8 yıl aradan sonra ilk kez Cumhuriyet meydanında yapılan kutlamalara katılımda önceki yıllara göre fazlaydı.

 

İşçi ve memur sendikalarının yanı sıra, çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve derneklerin de katıldığı yürüyüşte kalabalığın sayısı yaklaşık 10 bine ulaştı. Bin 500 polisin görev aldığı 1 Mayıs kutlamalarında, Davul-zurna eşliğinde halaylar çekip sloganlar atan grup Cumhuriyet meydanına hareket etti.

 

Kalabalık yaklaşık bir buçuk saat süren yürüyüşün ardından, 8 yıl aradan sonra ilk kez 1 Mayıs  kutlamalarına açılan Cumhuriyet Alanı’na ulaştı.Burada tertip komitesi Atatürk anıtına 1 Mayıs çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından  konuşan 1 Mayıs tertip komitesi başkanı Adil Alaybeyoğlu, 8 yıl aradan sonra Cumhuriyet meydanında 1 Mayısı kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını söyledi. İstanbul Taksim meydanınında 32 yıl sonra emekçilere açıldığını hatırlatan Alaybeyoğlu, bugün Türkiyenin dört bir yanında işçi ve emekçilerin işsizliğe, yoksulluğa karşı birlik olduğunu vurguladı.