TARSUS İHD GENEL KURUL YAPTI

TARSUS İHD GENEL KURUL YAPTI

İNSAN Hakları Derneği Tarsus Şubesi’nin 8. olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Olağan genel kurul toplantısına dernek üyelerini yanı sıra, Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Divan Başkanlığını Av. Beyhan Günyeli, üyelikleri Av. Ali Dinsever ve İdris Erkul’un yaptığı kongre saygı duruşu ile başladı.

Kongrede  konuşan İnsan hakları Derneği Tarsus Şube Başkanı Avukat Abdulselam Duran, derneğin 1986 yılından bu yana Türkiye’de faaliyette olduğunu ifade ederek, “Türkiye gibi son 30 yılda adı konmamış bir savaşta 40 bin insanını kaybeden bir ülkede insan haklarını savunmak ve bu uğurda mücadele vermek gerçekten zor bir iş. İşte biz bunun sıkıntılarını dün de yaşadık, bugünde yaşıyoruz, ne yazık ki yarında yaşayacağımızın endişelerini taşıyoruz” dedi.

İnsan hakları Derneği’nin yaptığı mücadele sonucunda uluslar arası platformda saygınlık kazandığını vurgulayan Abdulselam Duran, “Yürüttüğümüz mücadele boyunca zaman zaman eleştirilere de maruz kaldık. Bu eleştiriler bazen bizleri yıpratma politikası yürüten kesimler tarafından bilinçli olarak yapıldı. Fakat bunu buradan bir kez daha söylemek istiyorum ki, biz sadece belli bir kesim veya belli bir konu üzerinde değil, tüm insan hakları ihlallerini savunuyor ve bu konuda başarılı olabilmek ve toplumu bilinçlendirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından tek liste ile seçimlere gidildi.