HER AİLENİN HEKİMİ OLACAK

HER AİLENİN HEKİMİ OLACAK

Aile Hekimliği Uygulaması 5 Temmuz’da başlıyor.

Mersin’de yaklaşık 3 Bin 500 kişiye 1 hekimin bakacağı şeklinde planlanan uygulama ile 441 hekim, aile hekimliği yapacak. Uygulamanın kapsamı ile ilgili bilgi veren İl Sağlık müdürü Çağlar Çatak, Aile hekiminin, en büyük sağlık danışmanı olacağını belirterek,  Uygulama ile hastanelere başvuruların azalacağını söyledi.

Pilot il olarak Düzce’de başlayan ve daha sonra birçok ilde uygulanan Aile Hekimliği, 5 Temmuz’da Mersin’de başlıyor.

İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak düzenlediği toplantıda, ’Aile Hekimliği’ uygulamasının kapsamı hakkında bilgiler verdi. Uygulamanın, bireyin hayatını yakından etkileyen büyük bir dönüşüm programı olduğunu ifade eden Çatak, ’Aile Hekimliği’ uygulamasını, biyopisko sosyal bir yaklaşım olarak tanımladı.

Aile hekimlerinin, bireyin anne karnına düştüğü andan ölümüne kadar sağlığından sorumlu kişiler olacağını vurgulayan Çatak, bu hekimlerin, genellikle vatandaşların ikamet yerlerine daha yakın noktalarda konuşlanacaklarını dile getirdi.

Mersin’de 29-30 Mayıs tarihleri arasında hekimlerin pozisyonlarının değerlendirilerek yerleştirmelerin yapılacağını ifade eden Çatak, 5 Temmuz 2010 tarihinde de uygulamanın başlayacağını kaydetti. Ortalama 3 bin 500 vatandaşa 1 hekim düşecek şekilde planlamanın yapıldığını belirten Çatak, ‘’Aile hekimi, en büyük sağlık danışmanı olacak. Uygulama ile hastanelere başvuruların azalacağı tahmin edilmektedir." Dedi.