MMO’DAN ULUSAL EGEMENLİK KOKTEYLİ

MMO’DAN ULUSAL EGEMENLİK KOKTEYLİ

Makine Mühendileri Odası mersin şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Ulusal Egemenlik Kokteyli ile kutladı. Şube başkanı Naci Erçolak bugünün çocuklarının, kendilerine emanet edilen vatanı ve Cumhuriyet değerlerini koruyarak yücelteceklerini söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 90. açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Ulusal Egemenlik kokteyli ile kutladı. Ali Baba restoranda düzenlenen kokteyle oda üyelerinin yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı. Oda başkanı Naci Erçolak burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet yapılanmasının, bağımsızlık savaşıyla birlikte oluştuğunu söyledi.

Ulusal Egemenlik ve Halk Hükümeti’ne vurgu yapan Erçolak, “Bağımsızlık savaşının başlangıcında , Amasya Bildirgesi’nde ifade edilmiş olan “Ulusun bağımsızlığını yine ulusun kendi kararı ve direnişi kurtaracaktır” sözleriyle ulusal egemenlik temeline dayalı halk hükümeti 23 Nisan 1920 yılında TBMM’nin açılmasıyla yaşama geçirilmiştir.19 Mayıs 1919 ‘da başlayan Atatürk Devrim Hareketi , 1950’lere kadar devam etmiş, sonrasında devrim hareketi karşıtları,  olumsuz davranışlarını sürekli artırarak Cumhuriyet kazanımlarını tehlikeye atmıştır.Bunun sonucunda ülkemiz ekonomik , siyasi , sosyal ve kültürel alanlarda yok edilmiştir.”diye konuştu. Gelinen noktada yaşananları değerlendiren ve nasıl bir anayasa istediklerini dile getiren Erçolak açıklamasının sonunda gençlere seslenerek;’’ Bugünün çocukları, kendilerine emanet edilen vatanı ve Cumhuriyet değerlerini koruyarak yücelteceklerdir’’dedi.