23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

Ulu Önder Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mersin’de de törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mersin’de de coşkuyla kutlandı. Kentteki kutlamalar Cumhuriyet alanında düzenlenen törenle başladı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz bölge ve garnizon komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın yanı sıra askeri ve sivil erkan ile öğrencilerin katıldığı tören Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden Cumhuriyet alanındaki  tören Vali Aksoy’un şeref defterini imzalamasıyla son buldu….SES…..

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları  Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda devam etti. Tören öncesi şeref tribününe çıkan öğrenciler Vali Aksoy, Tuğamiral Karasabun ve Başkan Özcan’a bir demet çiçek sundu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül , Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan etmiş olduğu bayramın, ’Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi doğrultusunda dünya çocuklarının da ortak olduğunu, bununla birlikte dünya çocukları arasında barışın ve sevginin en sağlam temelinin oluşturulduğunu söyledi. Gül, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyet’in kazanımları çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız; aklın ve bilimin önderliğinde, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır" dedi.

 

Konuşmaların ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde tören geçişi gerçekleştirilirken, öğrenciler de günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Saha içi gösterilerindeyse büyük coşku yaşandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının yanı sıra Mersin Üniversitesi Jimnastik Grubu’nun da hazırlamış olduğu gösteri, tribünde yer alan izleyicilerden büyük alkış toplarken, ilköğretim okulu öğrencileriyse Anadolu’nun farklı yörelerine ait halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.

Gösteri grupları saha içinde hünerlerini sergilerken, tribünde yer alan öğrencilerse; kırmızı ve beyaz tişörtlerle oturum planlarına göre; ’Ulusal Egemenlik’ yazısını ortaya çıkarttı. Öğrenciler ellerindeki renkli kartonlarla da ayrıca; ’Laikliğe Bağlıyız’, ’Cumhuriyet Sevdamız’, ’Haydi Kızlar Okula’ gibi sosyal içerikli mesajlarda verdi. Stattaki kutlamalar, gösteri grupları tarafından hazırlanan gösterilerin sunulmasının ardından son buldu.