VALİ AKSOY ACİL AFET KONUTLARINI İNCELEDİ

VALİ AKSOY ACİL AFET KONUTLARINI İNCELEDİ

Vali Aksoy Acil Afet Konutlarında İnceleme Yaptı

Vali Aksoy Acil Afet Konutlarında İnceleme Yaptı 

Müteahhitlerinden bilgi alan Aksoy, konutların kaliteli malzemelerden yapılıp yapılmadığını, inşaatın ne aşamada olduğunu ve eksiklerin olup olmadığını yerinde kontrol etti. Aksoy, edindiği bilgiler doğrultusunda konutların en geç 3 ay içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini belirterek, “Konutların önemli kısmı tamamlanmış durumda. Su ihtiyacı tamamlandı, enerji ihtiyacı TEDAŞ’la görüşülüyor, çevre aydınlatma işi de yakında tamamen çözümlenecek, çevre düzenlemesi yapılacak. Temennimiz vatandaşlarımızın bir an önce evlerine kavuşabilmeleridir”dedi.

Vali Aksoy, söz konusu yangında zarar gören ormanlık alanların ise tamamen ağaçlandırıldığını, bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

Yangında evleri yok olan köylüler için farklı bölgelerde olmak üzere toplam 63 konut yapıldığı bildirildi. 70 metrekarelik kullanım alanına sahip konutların 2 oda, bir salon, bir banyo, bir WC ve bir mutfaktan oluştuğu ifa edildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar incelemeleri kapsamında, ayrıca Delikkaya, Kavakoluğu ve Lapa bölgelerinde bazı yollarda da incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.