Tarsus 1. Stoa Felsefe Festivali Kitap Olarak Yayınlandı

Tarsus 1. Stoa Felsefe Festivali Kitap Olarak Yayınlandı

Geçen yıl gerçekleştirilen Tarsus 1. Felsefe Festivali Aratos Yayınları tarafından kitaplaştırıldı.

Geçen yıl gerçekleştirilen Tarsus 1. Felsefe Festivali Aratos Yayınları tarafından kitaplaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre Tarsus Belediyesi, Tarsus Kent Konseyi ve Aratos Felsefe Dergisi’nce ortaklaşa yapılan Tarsus 1. Stoa Felsefe Festivali’nde çeşitli üniversitelerin felsefe bölümünden katılan akademisyenlerin konuşmalarının yer aldığı kitap yayınlandı.

Geçen yılki konusu “Antik Çağ Stoa Felsefesi ve Günümüze Yansımaları” olarak belirlenen ve Aratos Yayınları’ndan çıkan festival kitabında şu yazarlar ve yazıları yer alıyor; “Felsefenin Kenti Tarsus’ta aydınlanma adına yeni adımlar” Uğur Pişmanlık (Sunu), “Mithraizm ile Stoacı Düşünce ve Tarsus İlişkisi” Uğur Pişmanlık, “İlk Stoa Döneminde Tarsuslu Bir Filozof: Khrisippos” Doç. Dr. Mustafa Günay, (Üniversitesi Felsefe Grubu Eğitimi), “Stoacı Yaşama Bilgeliği” Prof. Dr. Zehragül Aşkın (Mersin Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı), “Akıllı Topluma Geçişte Stoacılık” Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu (Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji Bölümü), “Stoacılarda İnsan Kavrayışı ve Özgürlük” Prof. Dr. Doğan Göçmen (Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Stoa Felsefesinde Tikellik Anlayışı ve Güncel Siyaset Felsefesi” Dr. Remzi Onur Kükürt (Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Sotaya Yatmak, Stoada Felsefe Yapmak” Uğur Pişmanlık.

Aratos dergisi yayın yönetmeni ve Gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık konuya ilişkin açıklamada, Tarsus 1. Stoa Felsefe Festivali’ndeki konuşmaları kitap olarak yayınlayarak kalıcı hale getirdiklerini yaptıklarını belirterek, “Antik çağda Tarsus Atina, Roma ve İskenderiye gibi stoa felsefesinin merkezlerinden biridir. Doğaya uygun yaşama anlayışı olan Stoacılığın ilkelerini belirleyen Khrisippos Tarsuslu bir filozoftur. Yine şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozof Aratos da stoacı gelenekten gelmektedir. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu festivalin konuşmalarını kitap olarak yayınladık. Tarsus’u pek çok etkinlikle Tarsus’u felsefenin kenti yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.