Toros Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Toros Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Toros Üniversitesi’nde bin 250 öğrencinin mezuniyet coşkusu yaşandı.

2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni, Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Bin 250 öğrencinin mezun olduğu törene Toros Üniversitesi kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören mezun öğrenciler ve öğretim elemanlarının kortej yürüyüşü ile başladı.

 

Törende konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Haydar Arslan, "Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için bir araya geldik. Sevgili mezun arkadaşlarım, bugünün hiç gelmeyeceğini düşünerek yaşadığımız acı tatlı günleri geride bırakıp yeni ve farklı bir yola çıkmanın hem heyecanı hem de merakı içindeyiz. Bugün başardıklarımız geleceğimizin doğrudan teminatı olacaktır. Hepimiz ayrı ayrı dünyalara ve yönlere gideceğiz. Biz Toros Üniversitesi ailesi olarak hem elçilik görevimizi hem de birbirimize karşı olan aile üyesi meşalesini bizden sonraki gelecek Toros Üniversitesi'ndeki arkadaşlarımızla yücelteceğiz. Sevgili arkadaşlarım başarılı sizin mutlak takipçiniz olmasını dileğiyle mezuniyetimiz kutlu olsun" dedi.

 

Rektör Ömer Arıöz ise bugün mezun olan öğrencilerin hayatlarında yeni bir sayfa açıldığını vurgulayarak, "Kiminiz eğitim aldığı alanlarda çalışacak, kiminiz belki baba mesleğini devam ettirecek, kiminiz yeni bir iş kuracak, kiminiz bürokraside yer alacak, kiminiz siyasete atılacak. Bilmenizi isterim ki ne yapıyorsanız ne yapmak istiyorsanız sizin yanınızdayız ve daima sizi destekliyor olacağız. Ancak nasıl bir iş yapıyorsanız olun, kimseyi küçümsemeyin, herkesin bir hikayesi vardır. Alçak gönüllü olun, içinizden gelen sesi dinleyin. Kendinizi tanıyın ve tanımaya gayret gösterin. İş hayatında samimi olun, kendiniz olun. Bir olun, birlik olun, dikleşmeyin ama dik durun. Başarısız olduğunuzu hissettiğinizde sakın umutsuzluğa kapılmayın. Bunun gelecekte sizi güçlendirecek bir tecrübe olduğunu asla unutmayın. Bu sizi gerçekten ayakta tutacak, kuvvet verecektir" diye konuştu.​