Çukurova Basketbol U16 Takımı Türkiye Şampiyonu

Çukurova Basketbol U16 Takımı Türkiye Şampiyonu

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi U16 Takımı, İzmir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nın finalinde Çankaya Üniversitesi’ni 65-61 mağlup ederek, mutlu sona ulaştı.

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi U16 Takımı, İzmir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nın finalinde Çankaya Üniversitesi'ni 65-61 mağlup ederek, mutlu sona ulaştı.
 
Merkezefendi Belediyesi, Nesibe Aydın GSK ve Hatayspor ile A grubunda yer alan ÇBK, ilk maçında Nesibe Aydın'ı 66-43 yenerek turnuvaya moralli başladı. İkinci karşılaşmada Hatayspor'u 77-40 mağlup eden Çukurova Basketbol, Merkezefendi Belediyesi'ne şanssız bir şekilde kaybetmesine rağmen grupları 2'nci sırada tamamlayıp bir üst tura yükseldi. Sırasıyla Timur Arslan Koleji SK'yı 83-66, Kutup Yıldızı'nı ise 45-39 ile geçen turuncu-lacivertliler, yarı finalde Bellona Kayseri Basketbol'u 71-53 yenmeyi başardı ve adını finale yazdırdı. 
 
Bugün Gaziemir Spor Salonu'nda Çankaya Üniversitesi ile kupa mücadelesi veren Mersin temsilcisi, karşılaşmayı 65-61 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Çukurova'da Selin Tekin maçın en iyi oyuncusu (MVP) seçilirken, Ayşenaz Harma ile Eslem Güler ise en iyi 5 içerisinde yer aldı.