Mersin Büyükşehir’in 43. Halk Ekmek Büfesi Karaduvar’da Hizmette

Mersin Büyükşehir’in 43. Halk Ekmek Büfesi Karaduvar’da Hizmette

Sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilen ekmeklerin uygun fiyatlarla satışa sunulduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Büfelerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Daha çok vatandaşa ulaşmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz ilçesi İsa Öner Bulvarı’nda Halk Ekmek Büfelerinin 43’üncüsünü açtı.

Büyükşehir Belediyesi, MER-EK Halk Ekmek büfelerinin 43’üncüsünü Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi İsa Öner Bulvarı’nda açtı. MER-EK Halk Ekmek Fabrikası Sorumlusu Hamza Önder, “Vatandaşlarımız bu hizmetten memnunlar ve bu memnuniyeti daha da ileriye götürmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Artık uzun yol yürümeyecekler

Karaduvar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, İsa Öner Bulvarı’na Halk Ekmek Büfesi açılmadan önce uzun yol yürüyerek, MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’ndan ekmek alabiliyorlardı. Karaduvar sakinleri, açılan büfe sayesinde artık daha kolay bir şekilde ucuz ekmeğe ulaşabilme olanağı buldu.

 

Vatandaşlarımız bu hizmetten memnunlar”

Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası Sorumlusu Hamza Önder, Karaduvar’da 43’üncü ekmek büfesini açtıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine, zorlu ekonomik koşullar yaşanan bu süreçte Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bu hizmetten memnunlar ve bu memnuniyeti daha da ileriye götürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Vatandaşların daha önceleri Karaduvar Mahallesi’nden Halk Ekmek Fabrikası’na kadar yürüyerek ekmek aldıklarını belirten Önder, “Biz de kat ettikleri o yol mesafesini ortadan kaldırmak adına Karaduvar Cumhuriyet Parkı’nın önüne 43’üncü ekmek satış noktamızı koymuş bulunmaktayız. 200 gramlık somun ekmeğimizi 1,5 liradan satıyoruz. 300 gramlık Ramazan pidesini de 2,5 liradan satıyoruz. Vatandaşlarımız hizmeti aldıkça, hizmet edildiğini gördükçe bu bize onur verici bir duygu yaşatıyor” diye konuştu.

“Buranın halkının geçim kaynakları kısıtlı olduğu için bu ekmeğe şiddetle ihtiyacı var”

Karaduvar’da açılan Halk Ekmek büfesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Yahya Turhan, “Buraya Halk Ekmek’in kurulması bir zaruriydi. Buranın halkının geçim kaynakları kısıtlı olduğu için bu ekmeğe şiddetle ihtiyaçları var. Bir de her evin nüfusu yoğun. En az 4 kişilik aile. Ortalamaya vurduğunuzda günde en az 10-15 lira ekonomilerine katkı sağlamış oluyorlar. Bu noktada verdikleri hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederim. Çok yerinde bir karar olarak görüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Kaliteli, ucuz ve güzel ekmek”

Hizmetin mahalleli için iyi olduğunu ifade eden Mustafa Kuş, “Karacilyas’ta kuyruk bekliyorduk. Burası bizim için daha rahat oldu şu anda. Kaliteli, ucuz ve güzel ekmek. Çok iyi bir imkan sağlandı bize” dedi.

Ucuz ekmeğe ulaşabildikleri için sevindiklerini söyleyen Gülseren Güngör, “Bizim için çok iyi oldu. Vallahi mahallenin ekonomik durumu çok kötü. Burası yarın dolar taşar. Çok memnunuz” diye konuştu. Mahallelilerden Rasim Kaynak ise “İyi oldu. 3 liraya alacağımızı 1,5 liraya alıyoruz. Daha iyi” diye konuştu.