Suluklarıyla Fidanlara Can Suyu, Geleceğe Umut Veriyorlar

Suluklarıyla Fidanlara Can Suyu, Geleceğe Umut Veriyorlar

Mersin Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çocuk Serasında çocuklar, Doğa Müfettişi projesiyle doğa bilinci ile yetişiyor. Maruldan domatese, tohum ekiminden ağaç dikimine kadar birçok alanda uzmanlar eşliğinde uygulama yapan minik yürekler doğa bilinci ile yetişiyor.

Minik eller tohumları ekiyor, fidanları toprakla buluşturuyor, suluklarıyla da fidanlara can suyu veriyor. Kendileri minik, yürekleri kocaman Doğa Müfettişleri geleceğe umut oluyor.

Mersin Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çocuk Serasında çocuklar, Doğa Müfettişi projesiyle doğa bilinci ile yetişiyor.  Maruldan domatese,  tohum ekiminden ağaç dikimine kadar birçok alanda uzmanlar eşliğinde uygulama yapan minik yürekler doğa bilinci ile yetişiyor.

Doğa Müfettişleri projesinin ilk uygulandığı yer ise şehidimizin vasiyeti üzerine kurulan ve adını taşıyan Şehit Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi. Yediden yetmişe doğa gönüllüsü herkesin katılabileceği projede, kreş öğrencileri düzenli olarak çocuk serasında eğitim görüyor.

Çocuk Serası ve Doğa Müfettişleri projesiyle, doğa bilinci ile dolu bir nesil yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Üretken belediyeciliğin her anlamda uygulandığı bir belediye anlayışla hareket ediyoruz.  Şu anda on bir dönümlük bir alanda belediyemizin ihtiyacı olan tüm bitkileri burada üretiyoruz. Çocuklarımıza doğa sevgisi, vatan sevgisi, orman sevgisi ve ağaç sevgisini de onların beyinlerine nakşetmek adına şuan çocuklarımızla birlikte çocuk serasındayız” dedi.

Gelecek nesillerin tarım ürünlerini manavda öğrenmeyeceğini, ürünleri yetiştirerek öğrenmelerini hedefledikleri vurgulayan Başkan Tollu, “ Çocuklarımız sadece ürünleri manavda ya da evde, mutfakta görmeleri değil de bunu yetiştirmelerini de aynı zamanda sağlıyoruz çocuklarımızla birlikte.  Malum bölgemiz tarım bölgesi, tarım bölgesinde çocuklarımızı da tarımla iç içe, doğayla iç içe bulundurmak adına böyle bir düşünceyi uyguluyoruz. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak adına hepimize görevler düşüyor. Özellikle çocuklarımıza temiz bir çevrede yaşamalarının gereği olan onları bilinçlendirme gayretimiz var. Ormanların ne kadar önemli olduğunu, bitkilerin ne kadar önemli olduğunu çocuklarımıza öğretmeye gayret ediyoruz. Tohumdan üretime kadar çocuklarımızla birlikte bunu biz gözlemleyeceğiz ve çocuklarımıza tarımın ülkemiz adına, dünya adına, gelecek adına ne kadar önemli olduğunu da çocuklarımızla birlikte en güzel şekilde yaşayarak müşahede etmiş olacağız” diye konuştu.

 

“Öğrencilerden Fidanlara Suluklarıyla Can Suyu”

Minik elleri toprağa değen öğrenciler, tohumları toprakla buluşturuyor. Tohumlar Fidana, Fidanlar Ağaca şarkısını hep birlikte söylerken heyecanları gözlerinden okunuyor. Yaptıkları çalışmayı anlatan bir öğrenci, “Bugün fidan diktik, bu fidanlar büyüyünce ağaç olacak, belki de gölgesinde oyun oynarız” diye konuştu.

Bir diğer öğrenci ise ”Çiçeklere toprak koyduk, onları suladık çok güzel bir deneyimdi” diye konuştu.

Çocuk serasında haftada bir kez çiçek dikeceklerini ifade edene bir öğrenci ise, “Çocuk serasına gidip haftada bir kez çiçek dikeceğiz” diye konuştu.

Doğa Müfettişi olduğunu ifade eden bir öğrenci,” Benim görevim doğayı kirletenleri uyarmak, doğayı sevmek, doğayı temiz bir yaşam için korumak” diye konuştu.

Bir diğer Doğa Müfettişi ise, ”Ben bir doğa müfettişiyim, herkes doğa müfettişi olabilir. Doğa müfettişlerinin ilk görevi doğayı sevmekle başlıyor” diye konuştu.

Bir diğer Doğa Müfettişi öğrencisi ise, “Doğayı seven herkes doğa müfettişidir” diye konuştu.

Öte yandan Doğa Müfettişi projesine dâhil olmak isteyenler Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile irtibat kurabiliyor.