ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi - BEŞİKTAŞ HDI Sigorta: 87-68

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi - BEŞİKTAŞ HDI Sigorta: 87-68

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 11’inci haftasında ağırladığı Beşiktaş HDI Sigorta’yı 87-68 mağlup etti. Bu sonuçla galibiyetini 8’ye çıkaran ev sahibi, son 3 lig maçını da kazanarak yeni bir seri yakaladı.

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 11'inci haftasında ağırladığı Beşiktaş HDI Sigorta'yı 87-68 mağlup etti. Bu sonuçla galibiyetini 8'ye çıkaran ev sahibi, son 3 lig maçını da kazanarak yeni bir seri yakaladı.

ÇBK'nın Asena Yalçın, Kuanitra Holingsvort, Tiffany Hayes, Temi Fagbenle ve Jasmine Thomas 5'i ile çıktığı karşılaşmanın ilk 5 dakikası 10-14 ile geçilirken, karşılaşmanın ilk çeyreği 19-22 Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi. Taraflar soyunma odasına ise 43-44'lük skorla gitti. 3'üncü periyotun ilk saniyelerinden itibaren daha etkili bir oyun sergileyen ve hızlı hücumlar sonucu bulduğu sayılarla 21 sayı fark yapan Çukurova Basketbol, karşılaşmanın son bölümüne 72-51 önde girdi.

Etkili oyununu son çeyrekte de sürdüren turuncu-lacivertliler, rakip potaya 48 sayı gönderen Tiffany Hayes ve Jasmine Thomas'ın yıldızlaştığı maçı 87-68 kazanarak galibiyetini 8'e yükseltti. Karşılaşmanın en skorer ismi 25 sayı ile Hayes oldu.

"Oyuncularımı tebrik ediyorum"
Ekibinin başında çıktığı 3'üncü lig karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan Başantrenör Aziz Akkaya, "Karşılıklı sayılarla başlayan ve uzun süre başa baş giden bir maç oldu. 3'üncü çeyrekle birlikte oyuna ağırlığımızı koyarak kazanmayı bildik. Oyuncularımı tebrik ediyor, rakibimiz Beşiktaş'a başarılar diliyorum" dedi.

"Galibiyetlerimizi sürdüreceğiz"
Maçın yıldızlarından Tiffany Hayes ise "Kazandığımız için mutluyuz. 3'te 3 yaparak yolumuza devam ediyoruz. Ciddiyetimizi bozmadan çalışarak galibiyetlerimizi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

SALON: Servet Tazegül

HAKEMLER: Duhan Köyiçi, Yiğit Emre Şimşek, İzel Deniz Pehlivan

ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ (ÇBK) MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ: Asena Yalçın 1, Shavonte Zellous 9, Şevval Akalan, Melis Talay, Yeliz Doğan, Fatmanur Karakaş, Sinem Ataş 3, Kuanitra Holingsvorth 16, Temi Fagbenle 8, Tiffany Hayes 25, Esra Ural Topuz 2, Jasmine Thomas 23,

BEŞİKTAŞ HDI SİGORTA: Ilze Jakobsone 19, Ceyda Bekar, İrem Naz Topuz 6, Özge Yavaş 8, Elif Bayram 4, Mia Draşkiçeviç, Erica Mc Call 14, Glory Johnson 3, İlayda Güner 10, Melek Uzunoğlu 4,


1'inci periyot: 19-22
ilk yarı: 43-44
3'üncü periyot: 72-51